De 10 mest efterlängtade rollspelen för 2021

LISTA: De 10 mest efterlängtade rollspelen 2021

Varje år bör avslutas eller börjas med en årslista. Sedan 2013 har spelsajten Enworld engagerat tusentals spelare till att rösta fram årets mest efterlängtade rollspel, så även i år. Ifjol röstades Dune: Adventures in the Imperium fram av spelare till 2020-års mest efterlängtade spel. Här kommer resultatet av årets 10 mest efterlängtade rollspel – enligt spelarna själva:

10. SLA Industries, 2nd Edition (Nightfall Games)

SLA Industries är ett skräckrollspel som utspelas i en dystopisk värld i förfall. Läs mer om SLA Industries på deras webbsida.

9. Werewolf: The Apocalypse 5th Edition (Renegade Studios/Paradox)

Den femte editionen av denna klassiker behöver ingen närmare presentation. Läs mer om Werewolf på Renegade gamestudios webbsida.

8. Brancalonia – The Spaghetti Fantasy RPG (Acheron Books)

På plats åtta hittar vi en klassiker i ny tappning. Den femte editionen av det pittoreska spaghettiwestern-rollspelet Brancalonia. Läs mer om Brancalonia här.

7. Pathfinder for Savage Worlds (Pinnacle Entertainment Group)

Nyheten om detta släpp briserade som en bomb i november 2020 och gick rakt in på sjunde plats. Läs mer om Pathfinder for Savage Worlds här.

6. Rivers of London (Chaosium)

Ben Aaronovitch berättelser om en magikerlärling i London som löser brutala brott och mysterier blir efterlängtat rollspel. Läs mer om Rivers of London.

5. Level Up: Advanced 5th Edition (A5E) (EN Publishing

Levla upp din 5E-utgåva. Mer av allt och bakåtkompatibel. Läs mer om Level Up A5E.

4. King Arthur Pendragon 6th Edition (Chaosium)

Den andra titeln från Chaosium på listan. Läs mer om King Arthur Pendragon 6th Edition.

3. The One Ring 2nd Edition (Free League)

Undertecknads mest efterlängtade spel. Läs mer om Fria Ligans nyutgåva av The One Ring.

1. Dune Adventures in The Imperium (Modiphius Entertainment)

Fjolårets mest efterlängtade rollspel toppar även årets lista på en delad första plats. Läs mer om Dune Adventures in The Imperium.

1. Twilight: 2000 (Free League)

De topp två mest efterlängtade rollspelen för 2021 fick exakt samma antal röster och därmed en delad första plats. Om du är observant så hittar du undertecknad som Överbefälhavare för de svenska styrkorna i denna efterlängtade nyutgåva. Läs mer om Twilight: 2000.

Källa: The 10 Most Anticipated Tabletop RPGs of 2021