Så enkelt kommer du igång med Call of Cthulhus snabbstartsregler helt gratis

LISTA: Här är allt du behöver för att komma igång med Call of Cthulhu – och det är gratis

Skräckrollspelet Call of Cthulhu är baserat på H.P Lovecrafts kända noveller och finns utgivet i sin sjunde utgåva. Chaosium, som är företaget bakom rollspelet, har publicerat en snabbstartsguide som innehåller allt du behöver för att komma igång med spelet – och det bästa av allt; det är gratis. Det enda du behöver komplettera med för att komma igång är tärningar som du kan hitta i din lokala spelbutik eller via en webbshop. Snabbstartsreglerna innehåller instruktioner för hur du skapar din karaktär och ett scenario färdigt att spela. Reglerna är utformade så att du lär dig hur du ska använda tärningarna under spelets gång och det 34-sidiga häftet kan med fördel skrivas ut på din skrivare.

Det här behöver du:

• Call of Cthulu Quick-Start Rule Book (se länk nedan).
• Tärningar (2st T10, 1st T4, 1st T8 och 1st T20),
• Papper.
• Blyertspenna och suddgummi.
• Två eller fler personer för att spela.
• Ett fysiskt spelbord eller program för att spela med andra digitalt.
• Tre till fyra timmars speltid.

Ladda ner Call of Cthulhu Quickstart rule book här.