En snabbkoll på Cyberpunk Red Jumpstart Kit

Snabbstartslådor och snabbstartsregler är oftast mycket prisvärda set för den som är nyfiken att prova på ett spel. Oavsett om man sedan köper den mer avancerade regelboken och tillbehör så får man nästan alltid saker i startpaketen som är användbara även senare.

Cyberpunk Reds Jumpstart Kit är en startbox som kostar omkring 300 kronor och i den finns följande saker:

  • En regelbok samt en bok om världen i Cyberpunk.
    Regelboken förklarar sådant som hur du utför olika tester för olika situationer. Världsboken är egentligen en introduktion till hur världen har uppdaterats från det förra spelets tidsålder 2020 till nuvarande, år 2045. Världsboken inkluderar även ett äventyr som är redo att spelas med de färdiga 6 olika karaktärer som följer med boxen. När man sedan spelat ut det äventyret finns det tillräckligt med material för den kreative att skicka karaktärerna ut på fler äventyr.
  • Boxen innehåller även ett par kartor plus pappersfigurer med plast-fötter. Perfekt för nya spelare då det ger spelledaren möjlighet att illustrera olika scenarion rent visuellt.
  • Ett mycket användbart och lättillgängligt dokument för snabba referenser följer även med.
  • Sist, men inte minst, så följer det även med ett snyggt set tärningar om 2st T10 (T100) och 4st T6 med Cyberpunkmotiv.

En klart prisvärd låda. Bara tärningarna borde ge grund för den inbitne Cyberpunk-veteranen att slå till – och för den nyfikne så är boxen ett prisvärt och komplett set för att snabbt komma igång. Ett minus med regelboken är att den saknar regler för att skapa egna karaktärer.

Conny