Nordiska Väsen till Fantasy Grounds

Idag släpper Fria Ligan den engelskspråkiga utgåvan av Nordiska Väsen , Vaesen, tillsammans med kampanjen En grym hemlighet, A Wicked Secret & And Other Mysteries, som nedladdningsbart material till Fantasy Grounds Classic och Unity. Det finns tillgängligt både direkt från Fantasy Grounds och via Steam.

Nordiska Väsen – Rollspelet är ett skräckrollspel som utspelar sig i ett fiktivt 1800-tal i övergången från jordbrukssamhälle till industrialism, i brytningstiden mellan skrock och upplysning. Där såväl människor som väsen antingen försöker hitta sin plats eller kämpar emot förändringarna.

En grym hemlighet innehåller fyra fristående mysterier till Nordiska väsen – Rollspelet som kan spelas enskilt eller tillsammans i en längre kampanj. 

  • Havets silver – En prästs dödsfall leder rollpersonerna till Bohusläns skärgård där något underligt sker på Vrakholmen.
  • En grym hemlighet – Res till Norrlands djupa skogar och undersök rykten om en mordisk best i en avlägsen by. Vilken uråldrig ondska ruvar här?
  • Nattsuggan – Välkommen till Mölle vid havet, »syndens hjärta« – och nu också platsen för kallblodiga mord. Någon, eller något, jagar längs bygatorna om natten.
  • Sången om den fallande stjärnan – Ett förbannat barn, ett mystiskt instrument och en desperat aristokrat. Res till Arensburg på Ösel och avslöja sanningen.

Jag håller på och läser in mig på Nordiska Väsen och En grym hemlighet och ser fram emot att skriva mer om mina första intryck av spelet och förhoppningsvis en spelrapport.

Fantasy Grounds är en virtuell spelmiljö för att spela rollspel över Internet. Den innehåller olika verktyg för tärningsslag, karaktärsblad, kartor, regler etc.

Henrik