LISTA: 3 startboxar för nybörjaren och för den rutinerade spelaren

Är du nyfiken på rollspel eller kanske bara nyfiken på att prova något nytt spel? Startboxar innehåller allt som behövs för att snabbt komma igång och spela, med lättare regler och minst ett äventyr som introducerar dig till spelsystemet. Det är både prisvärt och enkelt att först prova en startbox då de oftast bara kostar omkring 300 kronor, till skillnad mot att endast regelboken till ett spel oftast kostar mer än så.

Vi har djupdykt i tre sprängfyllda boxar som samtliga har olika spelstilar och system – och som passar både nybörjaren som den rutinerade spelaren.

Dungeons & Dragons starter set

Innehåll:

 • 1 st äventyrsbok på 64 sidor
 • 1 st regelbok på 32 sidor
 • 5 st färdiga spelkaraktärer
 • 6 st tärningar

Dungeons & Dragons starter set är en av de billigaste startlådorna på marknaden då den endast kostar runt 200 kronor och det är även en startbox som passar de något yngre spelarna. Det går snabbt att komma igång att testspela världen men äventyret tar också mer eller mindre slut när man är klar med de medföljande äventyren. För att komma vidare med spelandet och dyka djupare in i Dungeons & Dragons värld så behöver man endera köpa boxen “Dungeons & Dragons essentials kit” eller regelböckerna.

Warhammer Fantasy Roleplay starter set

Innehåll:

 • 1 st Introduktionsdokument
 • 1 st äventyrsbok på 48 sidor
 • 1 st världsbok på 64 sidor
 • 6 st färdiga spelkaraktärer
 • 3 st dokument med viktiga tabeller och regler
 • 3 st dokument med handouts 
 • 49 st speltokens
 • 4 st spelkartor
 • 2 st tärningar (T100)
 • 1 st enklare spelledarskärm

Warhammer Fantasy Roleplay starter set tillhör ett av de mer prisvärda startlådorna på marknaden. Det medföljande äventyret plus världsboken som innehåller uppslag till än fler äventyr bäddar för material som räcker till många timmars spelande. Reglerna i startlådan är tillräckliga för att sedan ladda ner fler äventyr gratis från Cubicle7:s hemsida eller köpa från din spelbutik utan att behöva den dyrare regelboken.

Call of Cthulhu starter set

Innehåll:

 • 1 st soloäventyrsbok på 56 sidor 
 • 1 st regelbok på 24 sidor
 • 1 st äventyrsbok på 80 sidor
 • 5 st färdiga spelkaraktärer
 • 1 st tomt karaktärsformulär för att skapa egna karaktärer
 • 6 st tärningar
 • + ett antal olika handouts

Att spelet kommer med ett soloäventyr (ett äventyr som man spelar ensam utan andra spelare) som introducerar spelledaren till spelsystemet och för världen är den ultimata introduktionen för nybörjaren. Till det tillkommer också ytterligare tre äventyr för flera spelare som spelas med de färdiga karaktärerna eller, om man vill, skapa egna karaktärer med det medföljande karaktärsformuläret. De lätta reglerna är även tillräckliga för att sedan direkt ge sig på att köpa fler äventyr och, när man sedan känner för det, köpa regelboken för att ge spelet än mer djup.

Conny